2026-2027 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Bütünleşik Yüksek Lisans Programına Başvuru
|
BÜTÜNLEŞİK YÜKSEK LİSANS BAÅžVURU TAKVİMİ |
|
|
BaÅŸvuru tarihleri |
17-26 AÄŸustos 2026 |
|
DeÄŸerlendirme |
27 AÄŸustos- 31 AÄŸustos2026 |
|
Sonuçların İlanı |
2 Eylül 2026 |
|
Kesin Kayıt |
7-8-9 Eylül 2026
|
|
1. Yedek Kayıt |
11 Eylül 2026 |
|
2. Yedek Kayıt |
14 Eylül 2026 |
BütünleÅŸik Yüksek Lisans programında; genel not ortalaması belirli bir seviyenin üzerinde olan baÅŸarılı öÄŸrencinin lisans öÄŸrenimi esnasında yüksek lisans seviyesinde bazı dersleri alması, uygulamalı mesleki deneyim kazanması ve yüksek lisans öÄŸrenimine iliÅŸkin planlamayı lisans mezuniyetinden önce yapmasını saÄŸlayarak zaman kazanması ve yüksek lisans öÄŸrenimi yapması için teÅŸvik edilmesi amaçlanmaktadır. Bu çerçevede;
BütünleÅŸik Yüksek Lisans Programı BaÅŸvuru KoÅŸulları:
- Ege Üniversitesi lisans programlarında kayıtlı öÄŸrenci olmak.
- BaÅŸvurulan yarıyılda, lisans öÄŸreniminde sorumlu olunan ilk üç sınıfa ait tüm dersleri dönem kaybı olmadan alıp baÅŸarılı olmak.
- BaÅŸvuru esnasında 3,00 ve üzeri AGNO’ya sahip olmak.
- BütünleÅŸik yüksek lisans programına en erken yedinci yarıyılın başında baÅŸvurulabilir.
- Lisans mezuniyeti sonrasında; 3.00 ve üzeri AGNO’ya sahip olunması ve ilgili programa müracaat edilen dönemdeki (ALES puanı ve yabancı dil) koÅŸulların saÄŸlanması gerekir. Aksi halde yüksek lisans programına kesin kayıt yaptıramaz.
- ÖÄŸrenciler lisans programını sekiz yarıyılda tamamlamakla yükümlüdür. Lisans mezuniyetini takip eden ilk dönem ilgili enstitüye kesin kayıt iÅŸlemini yapar.
- Yüksek lisans programına kesin kayıt yaptıramayan bütünleÅŸik yüksek lisans öÄŸrencilerinin almış olduÄŸu lisansüstü dersler kredili hale dönüÅŸtürülür.
- Uluslararası Ortak Lisans Programına kayıtlı olan öÄŸrenciler, programın devam koÅŸulları nedeniyle bütünleÅŸik yüksek lisans programına baÅŸvuramazlar.
- BaÅŸvurular, Enstitülerce belirlenen takvime uygun olarak ilan edilen tarihlerde ilgili Enstitüye yapılır.
- ÖÄŸrenciler, yalnızca kayıtlı oldukları lisans programı kapsamında ve Enstitü Yönetim Kurulu kararıyla belirlenen yüksek lisans programlarına BütünleÅŸik Yüksek Lisans Programı baÅŸvurusu yapabilirler.
- Bilimsel Hazırlık programına dahil olması gereken öÄŸrenciler bu programa baÅŸvuru yapamazlar.
- BütünleÅŸik yüksek lisans programı baÅŸvuruları, yalnızca tezli yüksek lisans programları için geçerlidir.
- Üniversitemize yatay veya dikey geçiÅŸ yapan öÄŸrenciler baÅŸvuru koÅŸullarını yerine getirdikleri takdirde BütünleÅŸik Yüksek Lisans Programına baÅŸvuru yapabilirler.
2026-2027 EÄŸitim-ÖÄŸretim Yılı Güz Yarıyılı İçin BütünleÅŸik Yüksek Lisans Programına ÖÄŸrenci Alacak Lisansüstü Programlar için tıklayınız.
BaÅŸvuru için Gerekli Belgeler
1) BütünleÅŸik Yüksek Lisans Programlarına BaÅŸvuru https://basvuru.ege.edu.tr/auth adresi üzerinden online olarak yapılacaktır.
2) Son yarıyıl da dahil olmak üzere devam ettiÄŸi lisans programında almış olduÄŸu tüm derslerin notlarının gözüktüÄŸü not döküm belgesi (e-devletten alınan veya EÜ ÖÄŸrenci İşleri Daire BaÅŸkanlığından alınan ıslak imzalı transkript)
BaÅŸvuru esnasında mezuniyet belgesi kısmına öÄŸrenci belgenizi yükleyiniz.
DeÄŸerlendirme Sonuçlarının İlanı
Ege Üniversitesi BütünleÅŸik Yüksek Lisans Programı Yönergesi doÄŸrultusunda Sınav jürilerince yapılan deÄŸerlendirme sonuçları Enstitümüz Yönetim Kurulu’nda görüÅŸülerek onaylandıktan sonra web sayfamızda ilan edilir.