2026-2027 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Bütünleşik Yüksek Lisans Programına Başvuru
|
BÜTÜNLEŞİK YÜKSEK LİSANS BAŞVURU TAKVİMİ |
|
|
Başvuru tarihleri |
17-26 Ağustos 2026 |
|
Değerlendirme |
27 Ağustos- 31 Ağustos2026 |
|
Sonuçların İlanı |
2 Eylül 2026 |
|
Kesin Kayıt |
7-8-9 Eylül 2026
|
|
1. Yedek Kayıt |
11 Eylül 2026 |
|
2. Yedek Kayıt |
14 Eylül 2026 |
Bütünleşik Yüksek Lisans programında; genel not ortalaması belirli bir seviyenin üzerinde olan başarılı öğrencinin lisans öğrenimi esnasında yüksek lisans seviyesinde bazı dersleri alması, uygulamalı mesleki deneyim kazanması ve yüksek lisans öğrenimine ilişkin planlamayı lisans mezuniyetinden önce yapmasını sağlayarak zaman kazanması ve yüksek lisans öğrenimi yapması için teşvik edilmesi amaçlanmaktadır. Bu çerçevede;
Bütünleşik Yüksek Lisans Programı Başvuru Koşulları:
- Ege Üniversitesi lisans programlarında kayıtlı öğrenci olmak.
- Başvurulan yarıyılda, lisans öğreniminde sorumlu olunan ilk üç sınıfa ait tüm dersleri dönem kaybı olmadan alıp başarılı olmak.
- Başvuru esnasında 3,00 ve üzeri AGNO’ya sahip olmak.
- Bütünleşik yüksek lisans programına en erken yedinci yarıyılın başında başvurulabilir.
- Lisans mezuniyeti sonrasında; 3.00 ve üzeri AGNO’ya sahip olunması ve ilgili programa müracaat edilen dönemdeki (ALES puanı ve yabancı dil) koşulların sağlanması gerekir. Aksi halde yüksek lisans programına kesin kayıt yaptıramaz.
- Öğrenciler lisans programını sekiz yarıyılda tamamlamakla yükümlüdür. Lisans mezuniyetini takip eden ilk dönem ilgili enstitüye kesin kayıt işlemini yapar.
- Yüksek lisans programına kesin kayıt yaptıramayan bütünleşik yüksek lisans öğrencilerinin almış olduğu lisansüstü dersler kredili hale dönüştürülür.
- Uluslararası Ortak Lisans Programına kayıtlı olan öğrenciler, programın devam koşulları nedeniyle bütünleşik yüksek lisans programına başvuramazlar.
- Başvurular, Enstitülerce belirlenen takvime uygun olarak ilan edilen tarihlerde ilgili Enstitüye yapılır.
- Öğrenciler, yalnızca kayıtlı oldukları lisans programı kapsamında ve Enstitü Yönetim Kurulu kararıyla belirlenen yüksek lisans programlarına Bütünleşik Yüksek Lisans Programı başvurusu yapabilirler.
- Bilimsel Hazırlık programına dahil olması gereken öğrenciler bu programa başvuru yapamazlar.
- Bütünleşik yüksek lisans programı başvuruları, yalnızca tezli yüksek lisans programları için geçerlidir.
- Üniversitemize yatay veya dikey geçiş yapan öğrenciler başvuru koşullarını yerine getirdikleri takdirde Bütünleşik Yüksek Lisans Programına başvuru yapabilirler.
2026-2027 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı İçin Bütünleşik Yüksek Lisans Programına Öğrenci Alacak Lisansüstü Programlar için tıklayınız.
Başvuru için Gerekli Belgeler
1) Bütünleşik Yüksek Lisans Programlarına Başvuru https://basvuru.ege.edu.tr/auth adresi üzerinden online olarak yapılacaktır.
2) Son yarıyıl da dahil olmak üzere devam ettiği lisans programında almış olduğu tüm derslerin notlarının gözüktüğü not döküm belgesi (e-devletten alınan veya EÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından alınan ıslak imzalı transkript)
Değerlendirme Sonuçlarının İlanı
Ege Üniversitesi Bütünleşik Yüksek Lisans Programı Yönergesi doğrultusunda Sınav jürilerince yapılan değerlendirme sonuçları Enstitümüz Yönetim Kurulu’nda görüşülerek onaylandıktan sonra web sayfamızda ilan edilir.