Çerez Örnek

Yabancı Diller Yüksekokulu 14 Temmuz 2021 Yüksek Lisans Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı (Almanca, Arapça, İngilizce) Başvuru Bilgileri

Yabancı Diller Yüksekokulu

14 Temmuz 2021 Yüksek Lisans Yabancı Dil Yeterlilik

Sınavı (Almanca, Arapça, İngilizce) Başvuru Bilgileri

Sınav Bilgileri

  • Yüksek Lisans Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı 14 Temmuz 2021 Çarşamba günü online olarak yapılacaktır. Sınav başvurusu ve ödemesi 7-11 Temmuz 2021 tarihleri arasında online olarak alınacaktır. 11 Temmuz 2021 saat 23.59’dan sonra sistem otomatik olarak kapanacağından; bu saatten sonra başvuru kesinlikle alınamayacaktır.
  • Sınav başvuru ücreti 80.-TL(seksentürklirası)’dir. Sınav ücreti ödemesi nakit, havale ve EFT yolu ile yapılamayacak olup; sadece Sanal Pos ile ödenebilecektir.
  • Sınav saati ve sınava giriş bilgileri www.ydy.ege.edu.tr adresinde daha sonra duyurulacaktır.
  • Sınav süresi 120 dakikadır.
  • Sınav çoktan seçmeli 80 adet sorudan oluşmaktadır ve yanlış cevaplar doğru cevapları götürmemektedir. Dilerseniz örnek sorular için www.ydy.ege.edu.tr  adresinden sınav örnekleri sayfamıza göz atabilirsiniz.
  • Adaylar sistemin açık olacağı saatler arasında diledikleri zaman sisteme girerek sınavı kendilerine verilen sınav süresi içerisinde tamamlayabilirler. Sistem kapanma saatine yakın bir zamanda sınava giren öğrencilere ek süre verilmeyecektir. Bu yüzden adayların sınavı son dakikalara bırakmamaları tavsiye olunur.

Sınav Puanı Geçerliliği

14 Temmuz 2021 tarihinde pandemi dolayısıyla çevrim içi yapılacak olan Yüksek Lisans Yabancı Dil Yeterlilik Sınavından alınan dil puanı yalnızca 2021-2022 Güz Dönemi Yüksek Lisans başvuruları için kullanılabilecektir.

Sınav Başvuru İşlemleri

 Sınava başvurmak için www.ydy.ege.edu.tr adresine gidiniz.

 

 


Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ