Çerez Örnek

2020-2021 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARA BAŞVURU TAKVİMİ

Tüm Lisansüstü Programlarımız için baÅŸvurular 22 Åžubat - 05 Mart 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

BAÅžVURU İÇİN TIKLAYINIZ :  (BaÅŸvuru Sayfası 22.02.2021 tarihinde saat 09:00'dan itibaren aktif olacaktır.)

BaÅŸvuru aÅŸamasında karşılaşılan sorunlar için fenbilduyuru@gmail.com adresine mail atınız.

2020-2021 EĞİTİM-ÖÄžRETİM YILI BAHAR YARIYILI

BaÅŸvurular                             : 22 Åžubat  – 05 Mart 2021

Türkçe sınavı                         : 17 Åžubat 2021 Saat:10:00 (Yabancı Uyruklular için)  Sınava girecek adayların Türk Dünyası AraÅŸtırma Enstitüsüyle iletiÅŸime geçmeleri gerekir.

Önemli Not: BaÅŸvuru sırasında yabancı uyruklu adayların Türkçe Yeterlilik belgesine sahip olmaları ya da Lisans ya da yüksek lisans eÄŸitimini Türkçe dilde yaptığını gösterir belgeye sahip olmaları gerekmektedir.

Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı  : 19 Åžubat 2021 (Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunun yüksek lisansa baÅŸvuran adaylar için yapacağı yeterlilik sınavı baÅŸvuru ile ilgili yapılması gerekenler Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasında yayınlanmıştır.) EÜ Yabancı Diller Yüksekokulunun 16.02.2021 tarihli Yönetim Kurulu Kararı gereÄŸi; 19 Åžubat 2021 tarihinde yapılacak olan E.Ü. Yabancı Diller Yüksekokulunun Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı sonuçları yalnızca 2020-2021 bahar dönemi yüksek lisans baÅŸvuruları için kullanılabilecektir.

Mülakat ve/veya Yazılı Bilimsel DeÄŸerlendirme

Doktora                                      : 08 Mart 2021 Pazartesi (Mülakatlar online yapılacaktır. Anabilim Dalı baÅŸvuru linki için mülakat öncesinde sizinle iletiÅŸime geçecektir. )

Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans   : 09 Mart 2021 Salı (Mülakatlar online yapılacaktır.Anabilim Dalı baÅŸvuru linki için mülakat öncesinde sizinle iletiÅŸime geçecektir.)

12 Mart ve sonrasında adaylar baÅŸvuru yaptıkları sayfadan mülakat sonuçlarını (kazandı / kazanamadı / yedek olarak) görebileceklerdir.

Kesin Kayıt                            : 16-17 Mart 2021

Yedek Kayıt                           : 19 Mart 2021

BAÅžVURULARIMIZ ONLİNE YAPILMAKTADIR. ENSTİTÜMÜZE ELDEN YA DA POSTA YOLU İLE EVRAK TESLİM KABUL EDİLMEYECEKTİR.

2020-2021 YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJAN TABLOSU

TC ve KKTC UYRUKLU ADAYLARIN BAÅžVURU YAPABİLMESİ İÇİN GEREKEN YETERLİKLER VE EVRAKLAR

YABANCI UYRUKLU ADAYLARIN BAÅžVURU YAPABİLMESİ İÇİN GEREKEN YETERLİKLER VE EVRAKLAR

BAÅžVURU ANLATIMI

ADAYLARIN BAŞVURULARDA DİKKAT ETMELERİ GEREKLİ HUSUSLAR

1. Tüm baÅŸvuru iÅŸlemleri online olarak gerçekleÅŸtirilecektir.
  2. Lisansüstü programlara baÅŸvuru aÅŸamasında kesin kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olan adaylardan diploma veya mezuniyet belgesine sahip olma koÅŸulu aranmayacaktır.
  3. Lisansüstü programlara baÅŸvuruda bulunan lisans ve yüksek lisans programı mezunlarının öÄŸrenim gördükleri kurumlardan aldıkları transkriptte 100’lük sistemde not ortalaması belirtilmemiÅŸ ise;

a) Adayın mezuniyet dönemine ait olmak ÅŸartıyla ilgili kurum tarafından onaylı bir 100’lük sistem dönüÅŸüm çizelgesi kabul edilir.

b) Transkriptte farklı sistemlere göre verilmiÅŸ notların 100’lük sisteme göre tarif aralığı olması durumunda, aralığın alt sınırı baÅŸlangıç deÄŸeri kabul edilerek 100’lük sisteme dönüÅŸtürülür.

c) Yukarıda belirtilen belgelerin bulunmaması halinde, YükseköÄŸretim Kurulu’nun (YÖK) “4’lük Sistemdeki Notların 100’lük Sistemdeki Karşılıkları” çizelgesi kullanılır.

d) Lisansüstü programlara baÅŸvuruda bulunan lisans ve yüksek lisans programı mezunlarının 20’lik ve 5’lik sistemdeki mezuniyet notları için Ege Üniversitesi not dönüÅŸüm tablosu kullanılır.

Yüksek lisans derecesiyle doktora programına baÅŸvuran adaylar  transkript sekmesine yüksek lisans transkriptini ; Lisans derecesiyle doktora programına baÅŸvuran adaylar transkript sekmesine lisans transkriptini  yükleyebilirler

1.  ALES sonuçları sınav sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren beÅŸ yıl süreyle geçerlidir.
  2. YDS, e-YDS, YÖKDİL sınav sonuçları yapıldığı tarihten itibaren beÅŸ yıl süreyle geçerlidir.
  3. Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Yüksek Lisans Yabancı Dil Muafiyet Sınavı sonuçları 3 yıl süreyle geçerlidir.
  • Doktora baÅŸvurularında Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nun yaptığı  Yüksek Lisans Yabancı Dil Muafiyet Sınavı geçersizdir. BaÅŸvuru yapıp mülakata girmiÅŸ dahi olsanız baÅŸvurunuz geçersiz sayılır.
  1. Adaylar aynı anda 1 tek disiplinli lisansüstü program, 1 çok disiplinli lisansüstü program ve bir de Tezsiz yüksek lisans programına  baÅŸvuru yapabilir.
  2. Türkçe ÖÄŸretim Merkezleri (TÖMER) den en az “C” (Türkçesi Yeterli) düzeyde puanı olan adaylar veya Lisans veya yüksek lisans eÄŸitimini Türkçe dilde yaptığını gösterir belgesi olan adaylar  veya EÜ Türk Dünyası AraÅŸtırma Enstitü Türkçe Sınavından en az 70 puanı olan adaylar baÅŸvuru yapabilir.
  • 2020-2021 bahar dönemi baÅŸvurusunda Türkçe belgesi olmayan adaylar baÅŸvuru yapamayacaktır. TÖMER belgesi vaya Lisans ya da yüksek lisans eÄŸitimini Türkçe dilde yaptığını gösterir belgesi olmayan adayların baÅŸvuru öncesinde EÜ Türk Dünyası AraÅŸtırma Enstitü Türkçe Sınavına girmiÅŸ ve yeterli puanı almış olmaları gerekmektedir.
  1. Lisansüstü programlara baÅŸvuru ve kayıt kabul iÅŸlemlerinde E.Ü. Lisansüstü EÄŸitim ve ÖÄŸretim YönetmeliÄŸi hükümleri uygulanır. Bu hükümlerde yer almayan durumlarda Yüksek ÖÄŸretim Kurulu   Lisansüstü EÄŸitim ve ÖÄŸretim YönetmeliÄŸi ve kararları, E.Ü. Senatosu kararları ve Enstitümüz Yönetim Kurulu kararları uygulanır.
  2. Adayların bilgilerinin eksiksiz ve doÄŸru girilmesinden adayların kendileri sorumluluÄŸunda olduÄŸundan gerçeÄŸe aykırı beyanda bulunan ve belge yükleyenlerin kayıtları iptal edilir ve haklarında yasal iÅŸlem uygulanır.

Yazılı bilimsel deÄŸerlendirme ve/veya mülakata girmeyen veya yazılı bilimsel deÄŸerlendirme ve/veya mülakat puanı yüksek lisans programları için 50’nin altında, doktora programları için 60’ın altında olan adaylar için yerleÅŸtirme puanı hesaplanmaz ve adaylar baÅŸarısız sayılır. Yazılı bilimsel deÄŸerlendirme sonuçlarını ilgili anabilim dalı adaya duyurmakla yükümlüdür.

Hem yazılı bilimsel deÄŸerlendirme hem de mülakat yapılması durumunda önce yazılı bilimsel deÄŸerlendirme sonra mülakat yapılacak olup, yazılı bilimsel deÄŸerlendirmeye katılmayan ve/veya baÅŸarısız olan aday mülakata alınmaz.

Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ